geblokkeerde poorten

Discussie over de Telenet Internet producten, telemeter, ...

geblokkeerde poorten

Berichtdoor kryptonneke op 11 Dec 2007 15:21

Een collega van mij dacht dat telenet nog altijd alle poorten onder 1024 inkomend en poort 25 uitgaand blokkeert. Nogthans kan ik met veel gemakt mijn router bereiken die een webserver draait op de standaard https poort (443).

Ik heb wat gezocht op de telenet site en hier:
http://www.telenet.be/nl/onlinesupport/ ... n/aup.page

staat dat die poorten inderdaad geblokkeerd worden.

Op dit forum zelf vind ik vanalles en nog wat maar niks definitiefs.

Iemand die mij een definitief antwoord kan geven?

Thx!
kryptonneke
Surfer
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 15 Feb 2002 17:16

Berichtdoor cloink op 11 Dec 2007 15:22

Ja, poorten onder de 1024 worden geblokkeerd voor iedereen buiten het Telenet netwerk !
Gebruikers-avatar
cloink
KiloKopieerder
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 28 Jan 2004 11:42

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 11 Dec 2007 15:29

Daarnaast zijn nog een aantal andere specifieke poorten gesloten uit veiligheidoverwegingen. Aangezien er steeds nieuwe applicaties, bedreigingen, virussen, wormen edm. de kop opsteken wenst Telenet zijn beleid te allen tijde te kunnen afstemmen op deze nieuwe ontwikkelingen.


"Nieuwe applicaties" gebruiken in eenzelfde zin met bedreigingen, virussen, wormen vindt ik maar voos.

Waarom bepaalt Telenet eigenlijk voor iedereen welke "applicaties" bedreigend zijn voor de "gebruikers"?
Kunnen ze echt geen optie inbouwen voor residentiële gebruikers om poorten toch open te zetten (via "mijn telenet")?
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27

Re: geblokkeerde poorten

Berichtdoor r2504 op 11 Dec 2007 15:45

kryptonneke schreef:Nogthans kan ik met veel gemakt mijn router bereiken die een webserver draait op de standaard https poort (443).


Was dit van buiten het TN netwerk... of niet ?

Ik heb m'n eigen webmail ondertussen ook draaien op 8443, maar niet alle bedrijven laten dat door :(
r2504
TeraTovenaar
 
Berichten: 8074
Geregistreerd: 20 Jun 2003 13:46
Woonplaats: Planet Earth

Re: geblokkeerde poorten

Berichtdoor cloink op 11 Dec 2007 15:47

r2504 schreef:Ik heb m'n eigen webmail ondertussen ook draaien op 8443, maar niet alle bedrijven laten dat door :(

Op 8080 heb je vaker succes, maar dat wist je allicht?
Gebruikers-avatar
cloink
KiloKopieerder
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 28 Jan 2004 11:42

Berichtdoor wimpy op 11 Dec 2007 15:58

Die politiek is vooral om te vernijden dat er FTP en andere servers op je thuis PC op de standaard poorten draaien.

Van telenet naar telenet zal je waarschijnlijk geen problemen ondervinden. Maar daarbuiten zoals r2504 zegt is een ander paar mouwen.
To err is human, but to really foul things up requires a computer.
Gebruikers-avatar
wimpy
Chatter
 
Berichten: 97
Geregistreerd: 18 Dec 2002 11:38
Woonplaats: Sint-Truiden

Re: geblokkeerde poorten

Berichtdoor r2504 op 11 Dec 2007 16:19

cloink schreef:Op 8080 heb je vaker succes, maar dat wist je allicht?


Die heb ik ook draaien, maar dan zonder SSL (HTTPS over de proxy hier op 8080 lukt niet omdat die daar HTTP verwacht) en dat gebruik ik liever niet als het kan.

wimpy schreef:Die politiek is vooral om te vernijden dat er FTP en andere servers op je thuis PC op de standaard poorten draaien.


Om meer geld te kunnen verdienen zal je bedoelen... je moet dan al een Office abonnement gaan nemen van minimum 85 euro om gewoon die poort open te hebben (en een statisch IP-adres).

En eigenlijk doe ik het al omdat hun webmail op niets trekt... een mens zou er nog geld voor moeten krijgen om hun "service" niet meer te gebruiken :evil:
r2504
TeraTovenaar
 
Berichten: 8074
Geregistreerd: 20 Jun 2003 13:46
Woonplaats: Planet Earth

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 11 Dec 2007 18:02

wimpy schreef:Die politiek is vooral om te vernijden dat er FTP en andere servers op je thuis PC op de standaard poorten draaien.

Van telenet naar telenet zal je waarschijnlijk geen problemen ondervinden. Maar daarbuiten zoals r2504 zegt is een ander paar mouwen.


Een beetje belachelijke politiek in combinatie met de limietenpolitiek. Nu draai je gewoon een FTP op een poort hoger dan 1024 maar geef je iedereen download quota's om niet plots op smallband te vallen.
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27

Berichtdoor r2504 op 11 Dec 2007 18:10

-=´Stef Nighthawk`=- schreef:Een beetje belachelijke politiek in combinatie met de limietenpolitiek.


Niet alléén de limieten... ook je upstream bandbreedte is belachelijk bij TN.
r2504
TeraTovenaar
 
Berichten: 8074
Geregistreerd: 20 Jun 2003 13:46
Woonplaats: Planet Earth

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 11 Dec 2007 18:29

r2504 schreef:
-=´Stef Nighthawk`=- schreef:Een beetje belachelijke politiek in combinatie met de limietenpolitiek.


Niet alléén de limieten... ook je upstream bandbreedte is belachelijk bij TN.

Jamaar, dan kan den FTP server het al wat langer trekker voordat ge aan uwe limiet zet eh :twisted:
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27

Berichtdoor kryptonneke op 11 Dec 2007 22:42

cloink schreef:Ja, poorten onder de 1024 worden geblokkeerd voor iedereen buiten het Telenet netwerk !


Dat zou het kunnen zijn jah. Op 't werk hebben we inderdaad ook telenet (2x 100MB als ik het goed heb). Dus dat zou verklaren waarom mijn test lukte. Mijn collega daarentegen probeerde vanop een skynet machine naar zijn telenet bak te surfen op poort 443 en dat lukte niet.

Weer wat bijgeleerd dus. Bedankt guys!
kryptonneke
Surfer
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 15 Feb 2002 17:16

Berichtdoor mbman op 15 Dec 2007 11:43

Zijn alle poorten van een office access abonnement open ?

Ik heb nu een Telenet turbo, maar daarmee kan ik geen push-mail configureren icm de exchange server.
mbman
Pas aangesloten op het internet
 
Berichten: 23
Geregistreerd: 31 Mei 2006 19:27


Terug naar Internet

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Baidu [Spider], Google [Bot] en 12 gasten

cron