D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Krijg je die nieuwe PC, router, switch, pda maar niet op het netwerk? Misschien kan iemand in dit forum je wel helpen.
Ook voor apparaten die je bij je provider gekocht hebt, anders dan de modem, zoals switchen, wireless, powerline,...

D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor miroslav op 24 Mrt 2009 23:19

Hey,

vandaag heeft de Telenet instalateur een Groovy Shake met ExpressNet XL Wireless installeren. Hij heeft D-Link Airplus DWL-G700AP geinstaleerd en geconfigureerd. Ik wou mijn instellingen (SSID en WEP key) aanpassen via http://192.168.0.50/, draadloos en/of via kabel, maar het lukt mij niet - "De webpagina kan niet worden weergegeven". Iemand ervaring ermee? Wat moet ik doen?

Bedankt.
miroslav
Chatter
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 19 Okt 2006 00:04
Woonplaats: Gent

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor Sylvester op 25 Mrt 2009 08:05

in principe is dat IP adres juist, maar heb je al eens een paar andere geprobeerd?
192.168.0.1 bijvoorbeeld.
of 192.168.0.0
Windows computers, on a quiet night you can hear them all reboot. ...
Gebruikers-avatar
Sylvester
GigaGoochelaar
 
Berichten: 1895
Geregistreerd: 25 Jul 2004 09:04
Woonplaats: Lanaken

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor ava op 25 Mrt 2009 11:44

miroslav schreef:Ik wou mijn instellingen (SSID en WEP key) aanpassen via http://192.168.0.50/, draadloos en/of via kabel, maar het lukt mij niet - "De webpagina kan niet worden weergegeven".

Je moet eerst je netwerkkaart een vast IP geven in dezelfde range. Dus bijvoorbeeld 192.168.0.17
Staat ergens op de supportpagina's.
ava
GigaGoochelaar
 
Berichten: 1059
Geregistreerd: 03 Nov 2007 01:32
Woonplaats: Kortrijk

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor miroslav op 25 Mrt 2009 18:48

ava schreef:
miroslav schreef:Ik wou mijn instellingen (SSID en WEP key) aanpassen via http://192.168.0.50/, draadloos en/of via kabel, maar het lukt mij niet - "De webpagina kan niet worden weergegeven".

Je moet eerst je netwerkkaart een vast IP geven in dezelfde range. Dus bijvoorbeeld 192.168.0.17
Staat ergens op de supportpagina's.


Tis gelukt: http://tinyurl.com/cjbjg9

Wel een omweg...

Bedankt!

[MOD: URL vervangen met kortere werkende URL]
miroslav
Chatter
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 19 Okt 2006 00:04
Woonplaats: Gent

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor ava op 26 Mrt 2009 13:57

Amedee schreef:In plaats van DHCP af te zetten op het eerste tabblad, kan je ook het tweede tabblad invullen, "Alternatieve configuratie". Volgens mij gaat dat er voor zorgen dat Windows een subinterface maakt.

yups.
Amedee schreef:Het is blijkbaar wel héél veel klikwerk. Op Linux doe je Alt+F2, konsole (of gnome-terminal, of xterm) en je typt dat één lijntje in. Ik ga niet zeggen dat het beter is, maar ik vind het wel sneller.

bwah, in windows kan het ook sneller met het netsh commando maar van windowsgebruikers wordt niet verwacht dat ze dat gebruiken omdat "windows" zijn naam geen eer meer zou aandoen hé ;)
ava
GigaGoochelaar
 
Berichten: 1059
Geregistreerd: 03 Nov 2007 01:32
Woonplaats: Kortrijk

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor profumi op 17 Jun 2009 10:06

Ik heb het zelfde probleem kan mijn webkey niet veranderen ip adres werkt niet kan iemand mij helpen aub?
profumi
Pas aangesloten op het internet
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 13 Jul 2007 08:58

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 17 Jun 2009 11:01

profumi schreef:Ik heb het zelfde probleem kan mijn webkey niet veranderen ip adres werkt niet kan iemand mij helpen aub?

Ik stel voor om het toestel eerst naar factory defaults te zetten : http://www.fixya.com/support/p277570-d_ ... 06/page-36
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor profumi op 18 Jun 2009 19:30

ja maar als ik dit doe kan ik dan nog wel online geraken met die hele boel?
profumi
Pas aangesloten op het internet
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 13 Jul 2007 08:58

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 19 Jun 2009 08:51

Tuurlijk, het is maar een "Access Point". Het geeft gewoon de pakketjes door van de draad naar het draadloos en vice versa.
De enige instellingen dat het toestel heeft hebben niets te maken met je Telenet-verbinding enkel met de identificatie en beveiliging van het draadloze.

Na een reset to factory defaults moet je dus enkel een SSID (naam naar keuze), het type beveiliging (WEP, WPA), het wachtwoord voor de versleuteling en klaar is kees. (WEP wordt wel sterk afgeraden als beveiliging, is zo gekraakt).
Die instellingen neem je dan over op je PC. Meestal hoef je in Windows enkel op het draadloze netwerk met jouw SSID te klikken en het wachtwoord invullen.
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor profumi op 19 Jun 2009 10:33

ja maar hoe kom ik in mijn instellingen van dat ding want ik kan niet via mijn browser op die ip binnen hij zegt pagina bestaat niet is hier echt een zooi heb zwarte modem van telenet dan nog een kleine grijze en precies nog 1 dezelfde kan er niet meer aan uit ze :twisted:
profumi
Pas aangesloten op het internet
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 13 Jul 2007 08:58

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor Neji op 19 Jun 2009 13:38

profumi schreef:ja maar hoe kom ik in mijn instellingen van dat ding want ik kan niet via mijn browser op die ip binnen hij zegt pagina bestaat niet is hier echt een zooi heb zwarte modem van telenet dan nog een kleine grijze en precies nog 1 dezelfde kan er niet meer aan uit ze :twisted:


Hoogstwaarschijnlijk een modem een switch en een access point.

Als't goed is heb je maar 1 bakje met een antenne, dat is je access point. In theorie zou het moeten helpen als je surft naar 192.168.2.1 of 192.168.1.1 of... Er zijn er nog wel een paar maar als het niet een van deze twee is dan zou me dat verbazen.
Neji
GigaGoochelaar
 
Berichten: 1259
Geregistreerd: 04 Dec 2007 20:08

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor Charlotte op 19 Jun 2009 14:44

Volgens dit artikel op Online Support is het IP-adres van de DWL-G700AP wel degelijk 192.168.0.50.

Op Online Support kun je ook de volledige configuratiehandleiding vinden voor zowel Windows XP als Windows Vista. Hopelijk kun je hiermee verder.
Vragen in verband met Telenet? Bezoek Telenet Klantenservice.
Je abonnement beheren of je aanrekeningen online bekijken? Bezoek Mijn Telenet.
Wil je me een privébericht sturen? Lees dan ajb eerst dit topic.
Gebruikers-avatar
Charlotte
ISP medewerker
 
Berichten: 2214
Geregistreerd: 17 Okt 2007 10:48

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 19 Jun 2009 16:05

+ Stel het adres van de netwerkkaart op je PC manueel in op 192.168.0.1 met subnet masker 255.255.255.0.

via de command line tool : netsh int ip set add "Local Area Connection" static 192.168.0.1 255.255.255.0
daarna terug naar DHCP via : netsh int ip set add "Local Area Connection" dhcp

PS. Weet iemand of die NIC ook nog zo iemand in een nederlandstalige windows?
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor jelte op 19 Jun 2009 16:16

Charlotte schreef:Volgens dit artikel op Online Support is het IP-adres van de DWL-G700AP wel degelijk 192.168.0.50.

Op Online Support kun je ook de volledige configuratiehandleiding vinden voor zowel Windows XP als Windows Vista. Hopelijk kun je hiermee verder.

Dit klopt ook in de praktijk. De access point staat standaard op 192.168.0.50 en wordt ook niet veranderd.
jelte
 

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor Charlotte op 19 Jun 2009 18:20

-=´Stef Nighthawk`=- schreef:PS. Weet iemand of die NIC ook nog zo iemand in een nederlandstalige windows?

In een Nederlandstalige Windows wordt dat "LAN-verbinding". Wanneer de netwerkkaart voor een of andere reden opnieuw werd geherinstalleerd, of er zijn er meerdere, komt daar een cijfer achter (bijv. "LAN-verbinding 3".
Vragen in verband met Telenet? Bezoek Telenet Klantenservice.
Je abonnement beheren of je aanrekeningen online bekijken? Bezoek Mijn Telenet.
Wil je me een privébericht sturen? Lees dan ajb eerst dit topic.
Gebruikers-avatar
Charlotte
ISP medewerker
 
Berichten: 2214
Geregistreerd: 17 Okt 2007 10:48

Re: D-Link Airplus DWL-G700AP probleem

Berichtdoor -=´Stef Nighthawk`=- op 19 Jun 2009 21:29

Charlotte schreef:
-=´Stef Nighthawk`=- schreef:PS. Weet iemand of die NIC ook nog zo iemand in een nederlandstalige windows?

In een Nederlandstalige Windows wordt dat "LAN-verbinding". Wanneer de netwerkkaart voor een of andere reden opnieuw werd geherinstalleerd, of er zijn er meerdere, komt daar een cijfer achter (bijv. "LAN-verbinding 3".

LOL, die 2de "iemand" moest noemt zijn :roll:
Typisch weekendgevoel.
-=´Stef Nighthawk`=-
MegaMailer
 
Berichten: 975
Geregistreerd: 24 Aug 2004 14:27


Terug naar Eigen hardware en netwerk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Sylvester en 8 gasten