Nieuws

Problemen met de Telenet mail servers

Ma, 26/04/2010 - 16:45

Het voorbije weekend waren er problemen met de mailservers van Telenet, waardoor een aantal klanten hun emails mogelijkerwijs niet hebben toegekregen.

Volgens Telenet begonnen de problemen op vrijdagavond zo rond 20u, en waren ze pas volledig opgelost zondag rond 21u. Ondanks de zeer lange periode minimaliseert Telenet de impact, maar geeft desondanks toch toe dat er enkele duizenden emails mogelijk verloren zijn gegaan.
Het zou gaan om binnenkomende emails, dus mails gericht aan Telenet-klanten. Uitgaande emails (van Telenet naar anderen) zouden niet getroffen zijn. Volgens Telenet zouden alle geimpacteerde betrokkenen op z'n minst een foutmelding moeten hebben gekregen (een "delivery failure"), en daarenboven heeft Telenet in een email naar de klanten zijn excuses aangeboden.

Opvallend was dat Telenet zelf niet op de hoogte was van de problemen, maar deze pas ontdekte toen een flink aantal klanten op ons TIK Forum ( http://www.tik.be/forum/viewtopic.php?f=5&t=12658&start=0 ) problemen begonnen te melden, waarop de Telenet klantendienst onmiddellijk actie liet ondernemen.

TIK vzw begrijpt dat geen enkel systeem perfect is, maar vindt het wel vreemd dat dit probleem - zelfs in een weekend - zo lang is blijven aanslepen, en vraagt zich af waarom Telenet niet eerder besefte dat er wat aan de hand was.

Spread the word:

Tik vzw is de grootste nationale vereniging voor Telecom- en InternetKlanten

Zoeken

Advertentie

ISP Monitor   ISOC

Recente reacties