Nieuws

Telenet en IMAP

Vrij, 09/12/2011 - 11:33

Gebruik je de Telenet IMAP mailfunctie al?  Mogelijk niet en dat is niet verwonderlijk.  Telenet is namelijk al enige tijd geleden gestart met het aanbieden van IMAP op de mailboxen. Je dient je echter in te schrijven hiervoor. De service is gratis.

Kort gezegd is IMAP een verbeterde versie van POP-mail, die de meeste mensen nu nog gebruiken.  Bij IMAP worden de mails op de server bewaard, samen met de mappenstructuur zoals je die in je mailprogramma hebt ingesteld.

Groot voordeel hierbij is dat je je mail op elke pc kunt synchroniseren, zelfs op je smartphone, en al je mails via webmail te benaderen zijn, gelijk waar je bent.

Wil je er meer over weten, neem eens een kijkje op de online support pagina of schrijf je meteen in

Spread the word:

Reacties

HisMajestyTheKing (niet geverifiëerd)
Vrij, 08/06/2012 - 13:51

Activesync lijkt me zoveel interessanter...

Anonymous (niet geverifiëerd)
Ma, 02/04/2012 - 17:10

Ik ben reeds geruime tijd gebruiker van imap. Heb daar geen problemen mee.

Maar,  heb in maart een nieuw emailadres aangemaakt met nieuwe gebruikersnaam en paswoord. Nu kan ik daar wel mee op webmail maar kan niet inloggen op imap. Kan dit nieuw emailadres ook niet activeren bij imap, die zegt steeds vrolijk dat ik al een account heb. Natuurlijk, dit is het eerste account. Zie geen enkele mogelijkheid om dat in orde te krijgen. Heb al email naar telenet gestuurd, die sturen dan een nietszeggend antwoord, ze hebben me daar ook voor opgebeld en doodleuk gemeld dat zij daar niet kunnen bij helpen. Heb via twitter geprobeerd en daar kreeg ik antwoord dat men dit ging nakijken. Zijn ondertussen drie weken verder en nog altijd niets.

Waarom kan ik geen tweede emailaccount activeren bij telenet.

Nomen Nescio (niet geverifiëerd)
Zon, 11/12/2011 - 14:43

Jullie zouden beter berichten over het feit dat Telenet Usenet voor bekeken houdt op 31 december 2011. Je weet wel, Usenet, het medium waar PUB (Tik) ooit onstaan is...

Maar misschien dat om die reden IMAP nu gratis is. Door het dumpen van Usenet lijkt de prijs voor een TN abo immers niet naar beneden te gaan. De ene dienst voor de andere dan maar? :-?

Reynie
Vrij, 09/12/2011 - 15:01

Telenet biedt vanaf nu IMAP-mail aan.

... verslikt zicht...

Wablieft??? IMAP??? Nieuw??? in 2011???  

 

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.

Tik vzw is de grootste nationale vereniging voor Telecom- en InternetKlanten

Zoeken

Advertentie

ISP Monitor   ISOC

Recente reacties