Nieuws

Telenet lanceert binnenkort nieuwe webmail

Ma, 12/04/2010 - 15:03

Vanaf deze week gaat Telenet beginnen met de uitrol van een gloednieuwe webmail. Niets te vroeg, want TIK vzw krijgt geregeld klachten over de onhandigheid en de niet zo gebruiksvriendelijke interface van de huidige webmail. We hebben dus lang moeten wachten op de vernieuwde versie, maar de eerste berichten ogen bijzonder goed. De nieuwe webmail zou gebaseerd zijn het bekende pakket Zimbra.

De nieuwe Webmail wordt ook een heel ander concept. De huidige Telenet Webmail was voornamelijk bedoeld voor mensen die ergens "op de baan" snel hun mailtjes wilden raadplegen of een kleine mail versturen, maar kon voor weinig meer gebruikt worden. De nieuwe webmail echter gaat resoluut de concurrentie aan met een volledige client zoals de Outlook of Thunderbird of dergelijke die veel mensen op hun thuiscomputer hebben geinstalleerd staan. Zo biedt hij niet alleen een ingebouwde agenda en adresboek, maar kunnen de Telenet klanten ook binnenkomende post filteren met behulp van regels, en nog veel meer van de gemakkelijke dingen die je in een goede email-client graag wil gebruiken.

Tegelijkertijd trekt Telenet ook de mailbox-limieten op. Momenteel kan je maar tot 50 MB mail ontvangen, en mag die mail er maximaal 6 maanden blijven instaan vooraleer hij automatisch gewist wordt. In de nieuwe omgeving valt die laatste beperking weg, en kan je maar liefst tot 5 GB mail stockeren, wat dus een flinke verbetering is qua volume. Het doet een beetje denken aan de Google Mail slogan "nooit nog een mail moeten verwijderen".  Telenet maakt zich dan ook sterk dat je niet alleen meer geen lokaal geinstalleerde client meer nodig hebt, maar ook diensten als Google Mail of Microsoft Hotmail overbodig worden. Je kan het immers allemaal bij je eigen provider. Er zou ook een mobiele versie beschikbaar komen die je vanop je smartphone kan raadplegen.

Nieuwe klanten zullen meteen de nieuwe webmail toegewezen krijgen, voor bestaande klanten zal de overgang gefaseerd gebeuren tussen midden april en eind augustus 2010. Wil je echter tot de eerste groep behoren en de nieuwe email als één van de eersten uitproberen als Telenet-klant, kan je je registreren op een speciale website. Gewoon je emailadres ingeven, bevestigen met je wachtwoord, en dan krijg je binnenkort al een emailtje waarin aangekondigd wordt dat je overgezet bent.

Spread the word:

Tik vzw is de grootste nationale vereniging voor Telecom- en InternetKlanten

Zoeken

Advertentie

ISP Monitor   ISOC

Recente reacties